torsdag 13. februar 2020

Snikstigmatisering


Dette har hendt: Etter å ha lest seg opp på nettet og hisset seg opp over svartinger, muslimer og annet mindreverdig pakk, bestemte en ung mann seg for å gjøre en innsats i «rasekrigen». Så han væpnet seg og begynte å drepe. Dessverre for rasekrigen ble  felttoget stanset av et par ubevæpnete søttiåringer. Men hva har massemedia og de skravlende klasser vært mest opptatt av etter dette terrorangrepet? Jo: At noen av de angrepne muslimene tillot seg å hilse på en «unorsk» måte!

Altså: Jovisst er det galt å tenke at muslimer må drepes fordi de ikke er norske nok. Men skal vi være ærlige, så er de jo ikke norske nok heller; det ser vi når de sniker seg unna å håndhilse på kronprinsen.

Og ikke bare det: Noen av dem sniker seg til å gå med skaut. Noen sniker seg til å gå med lange kjoler om sommeren. Og til å vise seg fullt påkledt på offentlige badeplasser. Og til å --

Beviser ikke dette at de planlegger å overta landet vårt? At de invaderer oss og formerer seg for å innføre sjaria og gjøre Norge til et kalifat? Jovisst. Les kommentarfeltet til Resett hvis du tviler.

Et parti som hyller personlig frihet må slå ned på sånne tendenser. Hvordan skal det gå med friheten her i landet hvis Gud og Hermann sjøl får bestemme hvordan de vil hilse?

Gammel og avfeldig som jeg er, så var jeg riktignok ikke klar over at det er vedtatt en hilsenorm her i landet. Jeg har tross alt vokst opp i en verden der folk håndhilste ved begravelser og 50-årsjubileer, men ellers ikke. Men nå har i hvert fall ett av regjeringspartiene vedtatt en norm, så da må vi jo følge den. Ikke sant?

Så nå prøver jeg å holde meg oppdatert! Og da har jeg allerede registrert at fiffen har begynt å hilse på nye måter: De går rundt og klemmer hverandre. Det vil si; kvinner klemmer på alle, mens menn bare klemmer på kvinner (særlig hvis de er unge). Franske kyss på kinnet, derimot, er helt ute.  Og den fæle gammelkommunistiske hilsemåten, der maktpamper later som om de smasker hverandre på munnen, er borte – takk og lov. Inuittenes tradisjonelle hilseform, å gni nese, slo aldri helt an. Den er visst ikke en gang særlig utbredt i Nuuk heller.

Det kan radt hende at klemming blir vedtatt som norsk norm om noen år; det går gjerne slik med skikk og bruk fra Oslo 3. Men muslimer og hedmarkinger kommer nok til å henge etter. Det vil i så fall vise hvor langt islamiseringen er kommet her i landet!

Eller: Skal vi heller være enige om at dette politiske hilsehysteriet er noe forbannet tull? Og at å gjøre håndhilsing til hovedtema etter et terrorangrep er å fiske i grumset fra Resetts kommentarfelt? Reinspikket snik-stigmatisering, med andre ord?

Jeg synes folk bør få ha sine skikker og vaner i fred, så lenge de ikke skader en levende sjel, jeg. La bergenserne skarre på r-ene og hipphopperne sette skyggelua bak fram så mye de vil, uten å utpeke dem til statsfiender for det. Slutt å fóre tvangsforestillingene til fremmedhatere og paranoikere. Rikspolitikere burde være opptatt av virkelige problemer, ikke av ørsmå forskjeller som de kan bruke til ytterligere stigmatisering av små utgrupper.

Og Siv Jensen bør kanskje spørre seg sjøl: Ville Dagny Taggart ha holdt på slik?









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar